20 mei 2024
Follow on Bloglovin
Uitgelicht
You are here: Home / Tuinen / De Wiersse: “Mooiste tuin van Nederland”

De Wiersse: “Mooiste tuin van Nederland”

 

De poedersneeuw is inmiddels verdwenen, en de tuin van De Wiersse, bekend als ”Mooiste tuin van Nederland”, staat in de volle voorjaarsbloei. Deze prachtige tuin ligt er nu nog sereen en stilletjes bij, wat het extra bijzonder maakt. Dit zal echter eind mei niet meer het geval zijn, aangezien dan de tuinen worden opengesteld voor belangstellend publiek.

Peter Gatacre wachtte mij op op het bordes, de eigenaar is hier geboren en getogen, en trots leidde hij mij rond door de tuin. Intussen vertelde hij over de fameuze rododendrons, die zijn vader uit Boskoop haalde en deze her en der in de tuin heeft geplant.

We liepen verder de tuin in, en kwamen via de “lage tuin” aan bij de groentetuin, die tevens volstaat met prachtig gekleurde veldbloemen en pioenrozen.

Het ruikt er heerlijk naar verse kruiden zoals peterselie, salie en een speciaal soort dragon uit Frankrijk, erg lekker bij kip merkte de heer Gatacre op! Achterin de tuin staan leiperen, herfstframbozen, kruisbessen en een Damasc-pruimenboom.

Verderop ligt de rozentuin, aangelegd in 1912. De “Laurent Carle” roos bloeit er nog steeds sinds de eerste beplanting; de roos is echter vandaag de dag helaas niet meer in de handel. Mocht er een roos moeten worden vervangen, dan kweekt men deze zelf hier op de Wiersse.

De zon ging inmiddels bijna onder, en scheen nog net tussen de bomen door op de fontein en liet deze glinsteren en schitteren. Overal geuren de bloemen en klinkt het gefluit van de vogels. De dag in deze groene kamers was jammergenoeg alweer op zijn eind, en ik reed de oprijlaan weer af met het landgoed in mijn achteruitkijk spiegel. Een ding is zeker; deze tuin mag zich met recht de “Mooiste tuin van Nederland” noemen!

 

Tessa Francesca @ Brosisprod.nl

Gepubliceerd in Buitenleven | Copyright 2013 © Brosisprod.nl – Brosis Productions. All rights reserved.

 

Wilt u zelf deze bloemenpracht bewonderen en door deze mooie tuin wandelen? Op 19, 20 en 26 mei, 28 juli, 4 augustus en 20 oktober zijn de tuinen van De Wiersse geopend voor publiek. Er zijn georganiseerde rondleidingen door een gids, en tevens is het mogelijk om heerlijk te lunchen, daarvoor dient u wel eerst te reserveren. Voor meer informatie, www.dewiersse.nl

195

Over Tessa Francesca

Tessa Francesca is een Nederlandse interieur fotografe, zij werkt samen met interieur ontwerpers, architecten, redacties en bedrijven voor redactionele artikelen en advertenties. Haar werk is gepubliceerd in bladen als Stijlvol Wonen, Wonen Landelijke Stijl, House and Garden, Villa d’Arte etc. Tessa Francesca woont momenteel in Rotterdam en werkt hoofdzakelijk in Nederland en Frankrijk.

Laat een reactie achter

Bij voorbaat dank voor uw reactie. Uw emailadres wordt niet kenbaar gemaakt en niet gebruikt. Gemarkeerde velden zijn benodigd *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top