16 juli 2024
Follow on Bloglovin
Uitgelicht
You are here: Home / Interieur / Twee historische panden, vormen een huis

Twee historische panden, vormen een huis

 

Een van de mooiste plekjes in Den Haag om te wonen én te werken? Het Noordeinde; en dat zullen de meeste van jullie wel met mij eens zijn. De mensen achter de stoffenlabels Chivasso en Carlucci kunnen zich tot een van de gelukkigen rekenen! Het zijn twee historische panden die zijn samengevoegd tot een enorm pand met aan de voorkant hun interieurwinkel Byron & Jones en de ontwerpstudio, aan de achterkant woont het gezin. Het huis heeft maar liefst 33 kamers, die allemaal stuk voor stuk smaakvol zijn ingericht. De woonkamer verandert ook regelmatig van inrichting, aangezien het ook fungeert als een soort showroom voor de klanten die inspiratie komen opdoen.

Om het zo mooi te krijgen hebben de bewoners flink moeten klussen, het pand is immers tussen de vier en vijfhonderd jaar oud. Daarnaast is het een monumentaal pand met een beschermd stadsgezicht, waardoor alle originele elementen in ere hersteld moesten worden. De tegelvloer in de keuken is nog echt authentiek, evenals de servieskast en het balkenplafond. Hoe mooi alle kamers ook zijn, het gezin vertoeft nog het liefst in de keuken, daar wordt uitgebreid gekookt en genieten de bewoners van een goed glas wijn aan een mooi gedekte tafel met kaarsen en bloemen.

Niet alleen het pand is mooi, maar ook de grote stadstuin is in één woord prachtig! Ook hier zijn twee tuinen samengevoegd tot een tuin, met leuke zitplekjes, een prachtig grote vaas van gietijzer, een lange houten eettafel om in de zomer gezellig met zijn allen aan te eten en twee leeuwenbeelden die de wacht lijken te houden.

In de slaapkamer staat een zandstenen schouw met twee schattige portretjes van de kinderen. Voor de schouw staan twee grijs linnen oorfauteuils waar je heerlijk in kunt wegzakken. De klassieke kasten hebben dezelfde kleur als de muur, zodat de ruimte heel rustig blijft. Die rust wordt extra benadrukt als men de ramen openslaat richting de binnentuin en de vogels hoort fluiten. Je zou bijna vergeten dat het pand midden in Den Haag staat!

 

Gepubliceerd in Stijlvol Wonen incl cover | Copyright 2012-2013 © Brosisprod.nl  - Brosis Productions. All rights reserved.

62

  Een van de mooiste plekjes in Den Haag om te wonen én te werken? Het Noordeinde; en dat zullen de meeste van jullie wel met mij eens zijn. De mensen achter de stoffenlabels Chivasso en Carlucci kunnen zich tot een van de gelukkigen rekenen! Het zijn twee historische panden die zijn samengevoegd tot een …

Review Overview

Top interieur!

De specials van Brosisprod.

Summary : Stijlvolle combinatie van prachtige stoffen en design meubels in een fantastisch monumentaal pand.

100

Over Brosis Productions

Brosisprod.nl staat voor genieten, het goede leven, mooie dingen voor je huis inrichting en/of decoratie voor interieurs. Bij ons ziet u regelmatig nieuwe foto producties op interieur, tuin en lifestyle gebied. Wij brengen je interieur impressies, en laten daarbij verschillende trends zien. Klassiek, landelijk, modern, bij ons draait het om wonen, interieur, decoratie en lifestyle. Voor vragen of meer informatie over Brosis Productions, kunt u mailen naar info@brosisprod.nl.

Laat een reactie achter

Bij voorbaat dank voor uw reactie. Uw emailadres wordt niet kenbaar gemaakt en niet gebruikt. Gemarkeerde velden zijn benodigd *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top