12 juni 2024
Follow on Bloglovin
Uitgelicht
You are here: Home / Interieur / Moderne woning vol nostalgische schatten

Moderne woning vol nostalgische schatten

 

Achter de deur van deze moderne drive-in woning in Apeldoorn, schuilt een schatkamer vol met nostalgische spulletjes gevonden op diverse brocante- en antiekmarktjes. Ik ben enigszins verrast als ik het huis binnenkom, de buitenkant doet niets vermoeden hoe het er van binnen uitziet, de warme en gezellige Franse sfeer die de bewoners, Hetty en Victor, hebben gecreerd. Beide zijn erg gesteld op Frankrijk, ze zijn er dan ook regelmatig te vinden, struinend over de vele antiekmarktjes. De stijl van hun interieur is een mooie mix van Engels meubilair en vele hebbedingetjes, zoals oude bijbels, koffers en hoedendozen.

Hetty en Victor zijn dol op Frankrijk, elk jaar gaan ze dan ook naar Lille om daar de grote antiekmarkt te bezoeken. Maar ook Parijs is inmiddels een traditie geworden van de bewoners, tweemaal per jaar wordt daar een antiekmarkt georganiseerd op het eiland in de Seine. “Op Chatou-Paris heerst een heel leuke sfeer, maar de spullen zijn relatief duur”, vertelt Hetty. Boven de werktafel hangt een grote landkaart van Frankrijk en door het hele huis staan oude Franse paspoppen.  De witte bank in de woonkamer kochten ze bij Riviera Maison.

De legplanken in de Bruynzeelkeuken heeft Victor zelf vervaardigd. Hierdoor krijgt de keuken een gezellige Franse sfeer. Door de vogelkooitjes, broodplanken, een oude weegschaal en serviezen wordt die sfeer extra benadrukt.

In de badkamer staat een bad op pootjes gekocht bij een bouwmarkt, het antieke wastafeltje komt van de webshop Tuttemerull in Nuth. De badkamer heeft een nostalgische Engelse uitstraling. De “Dame met Spons”, de originele muurschildering, heeft Hetty zelf vervaardigd. Ze zag de afbeelding in een boek. Met de hulp van een beamer, een soort projector, heeft ze de contouren met een witte latexverf geschilderd. “Een lastige klus, want je door de beamer sta je continu in je eigen licht”, aldus de bewoonster.

Voor hun eigen slaapkamer gebruikten de bewoners de verf van Carte Colori: Zinco voor de muren, Gritti voor de lambrisering. De vloer is van massief eiken, net als in de rest van het huis.

U kunt onderstaande foto’s delen via Pinterest: [pinit count="horizontal"]

Gepubliceerd in Wonen Landelijke Stijl | Copyright 2012-2013 © Brosisprod.nl  - Brosis Productions. All rights reserved.

48

Over Brosis Productions

Brosisprod.nl staat voor genieten, het goede leven, mooie dingen voor je huis inrichting en/of decoratie voor interieurs. Bij ons ziet u regelmatig nieuwe foto producties op interieur, tuin en lifestyle gebied. Wij brengen je interieur impressies, en laten daarbij verschillende trends zien. Klassiek, landelijk, modern, bij ons draait het om wonen, interieur, decoratie en lifestyle. Voor vragen of meer informatie over Brosis Productions, kunt u mailen naar info@brosisprod.nl.

Laat een reactie achter

Bij voorbaat dank voor uw reactie. Uw emailadres wordt niet kenbaar gemaakt en niet gebruikt. Gemarkeerde velden zijn benodigd *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top