12 juni 2024
Follow on Bloglovin
Uitgelicht
You are here: Home / Interieur / Moderne witte boerderij in bosrijke omgeving

Moderne witte boerderij in bosrijke omgeving
Wat eerst een typisch Amerikaans droomhuis had moeten worden, werd uiteindelijk een prachtig witte woonboerderij met daaromheen een mooie bostuin. Aangezien de bewoners geruime tijd in Texas hebben gewoond, en ze daar de huizen zo mooi vonden, wilden ze heel graag zo’n huis zelf laten bouwen in Nederland. De gemeente zag alleen de originele bouwplannen van de bewoners en de architect niet zitten. Daarom besloten ze om voor een moderne boerderij te gaan met een mooi rieten dak.

De boerderij staat op een perceel van 500 vierkante meter, bestaande uit een mooie aangelegde tuin met een houten veranda die helemaal om het huis loopt. Er is bewust niet voor een siertuin gekozen, vanwege het onderhoud, maar zelfs dan vereist zo’n grote tuin nog genoeg onderhoud. Gelukkig zijn ze gezegend met twee jongens die het grasmaaien als een leuk tijdsverdrijf zien, en zijn ze regelmatig te vinden in hun eigen boomhut achter in de tuin!

Ook aan de binnenkant heeft de boerderij een modern karakter, met strakke witte muren, veel ramen die zorgen voor het mooie lichtinval in het hele huis. De keuken is uitgerust met moderne apparatuur; een kookfornuis van Boretti, kastgrepen van Piet Boon, een eiland en in de aparte eethoek een robuuste eettafel. De keuken en de woonkamer lopen heel mooi in elkaar over, en worden met elkaar verbonden door een sfeervolle houtgestookte haard, zodat men vanuit de woonkamer én de keuken van het vuurtje kan genieten.

Overal in het huis ligt een kalkzandstenen vloer ingelegd met caboujons, een echte leefvloer. In de woonkamer is de 1 meter 70 hoge zandstenen schouw van  Anneke Dekkers een echte eyecatcher. Anneke Dekkers in Warmond is een begrip op het gebied van zandstenen schouwen, je kunt er zelfs iets persoonlijks aan toe laten voegen. Voor deze schouw is gekozen voor het familiewapen. De zandstenen vloer in de keuken en woonkamer en de hardstenen tegels in de slaapkamer zijn eveneens afkomstig van Anneke Dekkers.

De kleuren in het huis zijn mede bepaald door Miranda Schuil van De Verandering Interieurstyling. Omdat de boerderij in een bosrijke omgeving staat is gekozen voor rustige grijs- en groentinten, al het houtwerk buiten heeft de warme kleur Rietkraag van Histor gekregen.

De sitetable in de slaapkamer was een oude werkbank en is zelf opgeknapt door de bewoners. In de badkamer staat een vrijstaand bad van Ucosan, met kranen van het merk Axor.Gepubliceerd in Wonen Landelijke Stijl | Copyright 2012-2013 © Brosisprod.nl  - Brosis Productions. All rights reserved.

53

Over Brosis Productions

Brosisprod.nl staat voor genieten, het goede leven, mooie dingen voor je huis inrichting en/of decoratie voor interieurs. Bij ons ziet u regelmatig nieuwe foto producties op interieur, tuin en lifestyle gebied. Wij brengen je interieur impressies, en laten daarbij verschillende trends zien. Klassiek, landelijk, modern, bij ons draait het om wonen, interieur, decoratie en lifestyle. Voor vragen of meer informatie over Brosis Productions, kunt u mailen naar info@brosisprod.nl.

Laat een reactie achter

Bij voorbaat dank voor uw reactie. Uw emailadres wordt niet kenbaar gemaakt en niet gebruikt. Gemarkeerde velden zijn benodigd *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top