13 juni 2024
Follow on Bloglovin
Uitgelicht
You are here: Home / Interieur / Droomhuis uit 1860

Droomhuis uit 1860

 

Dit mooie pand uit 1860 is gesitueerd in de net zo mooie stad Haarlem. Ik word hartelijk onthaald door de bewoners, hun twee dochters en de Franse buldog Billy. Meteen voel ik de warme sfeer die hier in het huis hangt, mede door het prachtige interieur maar ook door het gezin zelf. Onder het genot van een kopje koffie en een gebakje, vertelt de bewoonster dat ze dit oude pand al heel lang kent. Als kind schaatste ze vroeger op de vijver die uitzicht had op dit gebouw. Vanaf toen was het een droom om ooit in dat huis te mogen wonen. Een droom die is uitgekomen.

In heel het huis hangen kroonluchters, dertien om precies te zijn. Kleine exemplaren, maar ook grote robuuste kroonluchters. De kroonluchter in de eetkamer hebben de bewoners zelf versierd met losse glazen pegels. De bewoners hebben ook een voorliefde voor kuifkasten. Een kuifkast heeft een kuifstuk aan de voorzijde ter versiering. Dit type antieke kast staat zowel in de woonkamer als in de slaapkamers.

Er is gekozen voor een interieur dat rust uitstraalt, daarom is er in het hele huis slechts twee kleuren aangebracht. Roomwit voor al het houtwerk en op de muren een mokkakleur van Farrow & Ball. Deze kleuren passen heel mooi bij de lichte eikenvloer.

Ook de badkamer heeft een landelijke sfeer gecombineerd met een Engelse stijl. De klassieke nikkelen badkuipkraan is van Perrin & Rowe.

 

Gepubliceerd in Wonen Landelijke Stijl | Copyright 2012-2013 © Brosisprod.nl  - Brosis Productions. All rights reserved.

Keer hier terug naar ons interieur inspiratie overzicht.

 

74

Over Brosis Productions

Brosisprod.nl staat voor genieten, het goede leven, mooie dingen voor je huis inrichting en/of decoratie voor interieurs. Bij ons ziet u regelmatig nieuwe foto producties op interieur, tuin en lifestyle gebied. Wij brengen je interieur impressies, en laten daarbij verschillende trends zien. Klassiek, landelijk, modern, bij ons draait het om wonen, interieur, decoratie en lifestyle. Voor vragen of meer informatie over Brosis Productions, kunt u mailen naar info@brosisprod.nl.

Laat een reactie achter

Bij voorbaat dank voor uw reactie. Uw emailadres wordt niet kenbaar gemaakt en niet gebruikt. Gemarkeerde velden zijn benodigd *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top